Uw beleggings­verzekering bij Centraal Beheer

Uw hypotheek

Denkt u dat de waarde die u opbouwt met uw verzekering niet (helemaal) genoeg is om uw hypotheek later af te lossen? Of wilt u meer zekerheid over het aflossen van uw hypotheek? Dan kunt u bijvoorbeeld extra aflossingen doen. Of ervoor kiezen een ander soort hypotheek te nemen, zonder beleggingsrisico.

Het aanpassen of omzetten (oversluiten) van uw hypotheek kan voordelig zijn voor u. Maar het hangt van een paar dingen af. Of u de rente van uw lopende hypotheek voor een kortere of langere periode heeft vastgelegd bijvoorbeeld. Of u een vergoeding moet betalen als u overstapt. We kijken ook naar de notariskosten. En de kosten die nodig zijn om de actuele waarde van uw huis te bepalen.

Onze adviseurs bespreken graag met u of het aanpassen of omzetten van uw hypotheek een verstandige keuze is. Bel 'Even Apeldoorn' (055) 579 8047.

Lost u tussendoor een deel van uw hypotheek af? Dan daalt uw schuld. Daardoor gaan ook uw maandlasten omlaag. Wilt u extra aflossen? Dan brengen wij geen administratiekosten in rekening. Bij een Centraal Beheer Achmea Hypotheek mag u elk jaar maximaal 15% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag aflossen. Heeft u een Centraal Beheer Plus Hypotheek? Dan mag u elk jaar zelfs 20% extra aflossen. Wilt u meer aflossen? Dan moet u misschien een boete betalen. U leest daar meer over in de voorwaarden.

Extra aflossen is een belangrijke beslissing. Onze adviseurs bespreken graag met u wat u het beste kunt doen. En wat de gevolgen voor u zijn. Bel 'Even Apeldoorn' (055) 579 8047. Wij helpen u graag.

De naam zegt het al; op de Aflossingsvrije Hypotheek lost u niet af. U betaalt alleen rente. Omdat u tijdens de looptijd niet aflost, blijft het rentebedrag dat u elke maand betaalt gelijk. Dit geldt als u de rente heeft vastgezet voor een bepaalde periode. Het geldt niet als u voor een variabele rente kiest.

Of de Aflossingsvrije Hypotheek voor u een gunstig alternatief is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Onze adviseurs bespreken graag met u wat u het beste kunt doen. En wat de gevolgen voor u zijn. Bel 'Even Apeldoorn' (055) 579 8047. Wij helpen u graag.

Bij een Annuïteitenhypotheek lost u elke maand een deel van de lening af. De maandelijkse betaling bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Het rentedeel wordt steeds minder omdat de renteschuld maandelijks daalt. Het aflossingsdeel wordt dus steeds groter. Het betekent ook dat het bedrag voor de belastingaftrek elk jaar daalt. Aan het einde van de looptijd heeft u de hele hypotheekschuld afgelost.

Of de Annuïteitenhypotheek voor u een gunstig alternatief is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Onze adviseurs bespreken graag met u wat u het beste kunt doen. En wat de gevolgen voor u zijn. Bel 'Even Apeldoorn' (055) 579 8047. Wij helpen u graag.

Bij een Lineaire Hypotheek lost u elke maand een deel van de lening af. De maandelijkse betaling bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Het deel van uw aflossing blijft elke maand gelijk. Omdat de restschuld maandelijks daalt door de aflossingen, wordt het rentedeel steeds minder. En daardoor daalt ook de belastingaftrek (de teruggave van de Belastingdienst) elk jaar. Aan het einde van de looptijd is uw hypotheekschuld volledig afgelost.

Of de Lineaire Hypotheek voor u een gunstig alternatief is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Onze adviseurs bespreken graag met u wat u het beste kunt doen. En wat de gevolgen voor u zijn. Bel 'Even Apeldoorn' (055) 579 8047. Wij helpen u graag.

De Kapitaalrekening Eigen Woning is een geblokkeerde spaarrekening, die gekoppeld is aan de hypotheek. U kunt dus geen geld opnemen van deze rekening. Maar u spaart wel een kapitaal bij elkaar. Een kapitaal met belastingvoordeel. En u lost er uw hypotheek helemaal mee af. Vanaf 1 januari 2013 kunt u alleen nog een Kapitaalrekening Eigen Woning mét hypotheekrenteaftrek afsluiten onder bepaalde voorwaarden. Onze adviseurs beantwoorden graag uw vragen hierover.

Of de Kapitaalrekening Eigen Woning voor u een gunstig alternatief is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Onze adviseurs bespreken graag met u wat u het beste kunt doen. En wat de gevolgen voor u zijn. Bel 'Even Apeldoorn' (055) 579 8047. Wij helpen u graag.